میکروتیک چیست ؟ ویژگی‌های سیستم عامل mikrotik چیست ؟

در این مقاله از ماهان ویپ قصد پرداختن با یک سوال مهم در همین حوزه یعنی میکروتیک چیست را داریم؛ پس اگر مشتاق کسب اطلاعات و رسیدن به پاسخ این سوال که میکروتیک چیست هستید پس تا انتها همراه ماهان ویپ باشید.

در شبکه‌های کامپیوتری، دستگاه‌هایی مانند روتر، سوئیچ، تجهیزات وایرلس  و… برای ارتباط داخلی و خارجی به کار می‌روند. شرکت‌هایی بزرگ، این  سخت‌افزارها را تولید و روانه بازار می‌کنند. یکی از این شرکت‌ها، میکروتیک  است. میکروتیک، یک سیستم عامل مبتنی بر لینوکس است که با نام MikroTik Router OS شناخته می‌شود. با نصب روی سخت‌افزار اختصاصی RouterBOARD یا رایانه‌های مبتنی بر x86 استاندارد، سخت‌افزار را به یک روتر شبکه  تبدیل می‌کند و قابلیت‌های زیادی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

میکروتیک، یک سرور مبتنی بر کرنل لینوکس است که بر روی یک کامپیوتر  معمولی قابل نصب و سرویس دهی به صورت کاملاً پایدار می‌باشد و با حفظ  تجهیزات مدیریت مرکز تماس باعث کاهش قیمت voip در  هنگام استفاده می شود.. این شرکت، در کشور LATVIA (یک کشور نسبتاً کوچک در  اروپای شرقی) قرار دارد و در سال 1995 با فروش روترهای وایرلس کار خود را  شروع کرد. سپس، به توسعه کار خود پرداخت و سیستم عاملی را تحت عنوان  MikroTik Router OS ارائه داد.

میکروتیک چیست و چه کاربردی دارد

کاربردها و محصولات اصلی MikroTik عبارتند از؛

  • روترها و سوئیچ‌های شبکه؛ MikroTik انواع مختلفی از روترها و سوئیچ‌های الیه 3 و مسیریاب‌های الیه 2 تولید می‌کند که پیشتر با معرفی روترهای میکروتیک در خصوص آنها توضیح دادیم.
  • نرم‌افزار مدیریت شبکه؛ نرم‌افزار RouterOS یک سیستم‌عامل مدیریت شبکه قدرتمند است که روی انواع دستگاه میکروتیک نصب می‌شود.
  • ابزارهای مانیتورینگ و تحلیل شبکه؛ ابزارهایی برای مانیتورینگ بستر شبکه، مدیریت ترافیک و بهینه‌سازی عملکرد.
  • وایرلس و سیستم‌های نقطه دسترسی ؛ محصولاتی برای ایجاد و گسترش شبکه‌های بی‌سیم وای‌فای
  • سیستم‌های امنیت شبکه؛ راهکارهای امنیتی مانند فایروال، VPN و غیره

به طور کلی MikroTik برای انواع شبکه‌ها از خانگی تا سازمانی بسیار مناسب است و کاربردهای گسترده‌ای دارد.

مودم میکروتیک چیست؟

مودم میکروتیک چیست؟ یکی از محصولات شرکت MikroTik است که برای اتصال به اینترنت از طریق خطوط مسی DSL یا فیبر نوری به کار می‌رود.

ویژگی‌ها و کاربردهای اصلی مودم میکروتیک عبارتند از؛

  • ارائه اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت
  • سازگار با انواع خطوط DSL از ADSL تا VDSL
  • پشتیبانی از فیبر نوری GPON و EPON
  • دارای پورت‌های اترنت برای اتصال به شبکه محلی
  • قابلیت ایجاد و مدیریت VLAN
  • امکانات امنیتی مناسب مانند Firewall
  • سازگار با سیستم عامل RouterOS میکروتیک
  • طراحی سبک و کوچک برای نصب آسان
  • مصرف برق پایین

به طور کلی مودم‌های میکروتیک گزینه مناسبی برای ISPها و کاربران خانگی و سازمانی هستند

روتر os

Router OS، یک سیستم عامل بر پایه لینوکس است که می‌تواند بر روی  سیستم‌های معمولی نصب شود. این سیستم عامل، دارای قابلیت‌های مانند VPN،  Firewall، QOS، Hotspot و Wireless می‌باشد. برای استفاده از این سیستم  عامل، نرم افزاری به نام winbox وجود دارد که یک رابط  گرافیکی برای این سیستم عامل است. در کل، میکروتیک یک راه‌حل شبکه‌ای جامع  با قابلیت‌های متنوع است که در بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها مورد استفاده  قرار می‌گیرد.

در ادامه مقاله میکروتیک چیست به بررسی تاریخچه میکروتیک خواهیم پرداخت.

تاریخچه میکروتیک

تاریخچه میکروتیک

میکروتیک یک شرکت تولید کننده تجهیزات شبکه رایانه‌ای و مخابرات بی‌سیم است. محصول اصلی این شرکت، سیستم عامل میکروتیک (Mikrotik Router OS)  است. این سیستم عامل، با استفاده از هسته لینوکس ساخته شده و به عنوان یک  مسیریاب عمل می‌کند. در سال ۱۹۹۵، دو دانشجوی دانشگاه MIT آمریکا با نگارشی  از سیستم‌ عامل لینوکس،  این سیستم عامل را بنیان گذاری کردند. با شروع استفاده از استاندارد  ۸۰۲.۱۱ در تکنولوژی وایرلس، امکان استفاده از این تکنولوژی در این سیستم  عامل نیز فراهم شد. یکی از اهداف این شرکت، ارائه تجهیزاتی با قیمتی بسیار  پایین‌تر از محصولات سیسکو است.

میکروتیک از اوایل تأسیس خود با تمرکز بر تولید تجهیزات بی‌سیم و  روترهای وایرلس شروع به کار کرد. اما با گسترش فعالیت‌های خود، شرکت به  تولید تجهیزات مخابراتی، سوئیچ‌های شبکه و سیستم‌عامل میکروتیک (Mikrotik Router OS)  نیز پرداخت. این سیستم عامل، با داشتن قابلیت‌هایی همچون VPN، Firewall،  QOS، Hotspot و Wireless، در بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها مورد استفاده  قرار می‌گیرد.

میکروتیک از دفتر مرکزی خود در کشور لتونیا، فعالیت خود را آغاز کرده و  به تدریج به یکی از بزرگترین شرکت‌های تولید کننده تجهیزات شبکه در جهان  تبدیل شده است. با ارائه محصولات با کیفیت و قیمتی مناسب، میکروتیک توانسته  است جایگاه خود را در بازار جهانی تأمین کند.


ویژگی‌ مهم دستگاه میکروتیک چیست ؟

در دنیای امروز، استفاده از دستگاه‌های شبکه برای ارتباط و انتقال  داده‌ها بسیار حیاتی شده است. این دستگاه‌ها باید پایداری بالایی داشته  باشند تا بتوانند از این ارتباطات مهم پشتیبانی کنند. یکی از دستگاه‌هایی  که به شدت در این حوزه شناخته شده است، دستگاه میکروتیک است.

دستگاه میکروتیک، یک سیستم توزیع شبکه است که در سطح کوچک تا متوسط  استفاده می‌شود. این دستگاه می‌تواند برای انتقال داده‌ها، ارتباطات و  مدیریت شبکه استفاده شود. در ادامه به بررسی ویژگی‌های این دستگاه خواهیم  پرداخت.

پایداری دستگاه میکروتیک

یکی از مهمترین ویژگی‌های دستگاه میکروتیک، پایداری آن است. این دستگاه  می‌تواند برای دوران طولانی بدون هیچ گونه مشکلی کار کند و پشتیبانی از  اتصالات مختلف با سرعت بالا را فراهم کند. این ویژگی بسیار حائز اهمیت است،  زیرا در شبکه‌های بزرگ، هر گونه اختلال در دستگاه می‌تواند به صورت گسترده  تاثیر منفی بر روی کارکرد شبکه داشته باشد.

ویژگی دیگری که باعث شده است که دستگاه میکروتیک به شدت محبوب شود، سرعت  بالای بوت آن است. با این ویژگی، دستگاه میکروتیک بسیار سریع و به سرعت  آغاز به کار می‌کند. این ویژگی در مواردی که نیاز به راه‌اندازی سریع  دستگاه هست، بسیار مفید است.

مزایای دیگر میکروتیک چیست ؟

ویژگی دیگری که دستگاه میکروتیک را متمایز کرده است، عملکرد خودکار آن  است. این دستگاه با خودکار شدن بسیاری از سرویس‌های مختلف، بدون نیاز به  ورود اطلاعات کاربری و رمز عبور، برای ارتباط با دیگر دستگاه‌ها تلاش  می‌کند. این ویژگی به کاربران این امکان را می‌دهد تا به راحتی و بدون نیاز  به تنظیمات پیچیده، دستگاه را به شبکه خود اضافه کنند.

سرعت نصب بالا نیز یکی دیگر از ویژگی‌های مهم دستگاه میکروتیک است. با  سرعت نصب بالای آن، کاربرانمی‌توانند به راحتی این دستگاه را در شبکه خود  نصب کرده و در کمترین زمان ممکن شروع به استفاده از آن کنند. این ویژگی به  ویژه برای کاربرانی که به دنبال یک راه حل سریع و قابل اعتماد هستند، بسیار  مهم است.

انواع دستگاه میکروتیک

سرعت کانفیگ دستگاه میکروتیک

سرعت کانفیگ بالای دستگاه میکروتیک، یکی دیگر از ویژگی‌های آن است. با  وجود سیستم عامل گرافیکی دستگاه، کاربران می‌توانند به راحتی تنظیمات مختلف  را انجام دهند و در کمترین زمان ممکن شبکه خود را پیکربندی کنند. این  ویژگی به ویژه برای کاربران حرفه‌ای که به دنبال یک ابزار سریع و قابل  اطمینان برای پیکربندی شبکه هستند بسیار مفید است.

توانایی Import و Export کردن تنظیمات نیز یکی دیگر از ویژگی‌های مهم  دستگاه میکروتیک است. با این ویژگی، کاربران می‌توانند تنظیمات خود را در  یک فایل ذخیره کرده و در صورت نیاز به سرعت بازیابی آن‌ها، با استفاده از  این قابلیت، تنظیمات خود را بازیابی کنند. این ویژگی به ویژه برای کاربرانی  که به دنبال راه حلی کارآمد و سریع برای مدیریت تنظیمات شبکه هستند، بسیار  مفید است.

به صرفه بودن دستگاه میکروتیک نسبت به نمونه‌های مشابه سخت‌افزاری، یکی  دیگر از ویژگی‌های مهم آن است. با قیمتی که بسیار پایین‌تر از بسیاری از  دستگاه‌های شبکه مشابه است، دستگاه میکروتیک به کاربران این امکان را  می‌دهد که در صورتی که به دنبال یک راه حل کارآمد و با قیمت کم هستند، از  آن استفاده کنند.

در نهایت، دستگاه میکروتیک با ویژگی‌هایی که بررسی شد، یکی از بهترین  دستگاه‌های شبکه در دنیای امروز است. با پایداری بالا، سرعت بوت بالا،  عملکرد خودکار بدون نیاز به login، سرعت نصب بالا، سرعت کانفیگ بالا،  توانایی Import و Export کردن تنظیمات و به صرفه بودن قیمت، این دستگاه به  کاربران امکان می‌دهد تا به راحتی و با قیمت مناسب، شبکه

را راه اندازی کنند.

سیستم عامل میکروتیک

روتر میکروتیک چیست ؟

روترها سخت‌افزارهایی هستند که در شبکه برای مسیریابی و انتقال داده‌ها  به کار می‌روند. محصولات میکروتیک نیز برای این هدف طراحی شده‌اند.

روترهای میکروتیک دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از آن‌ها کاربرد  خاصی دارند. این دستگاه‌ها به عنوان یک مسیریاب فوق‌العاده قوی در شبکه  مورد استفاده قرار می‌گیرند. با سرعت بالای Boot و عملکردی خودکار، نیازی  به رد کردن مراحل ورود یا استارت اولیه ندارند. همچنین این محصول می‌تواند  به عنوان یک دیواره آتش یا همان firewall در شبکه مورد استفاده قرار بگیرد.

محصولات میکروتیک همچنین شامل الگوریتم‌های کنترل پهنای باند متنوعی  هستند. این الگوریتم‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا پهنای باند شبکه را  به بهترین شکل مدیریت کنید و از آن استفاده کنید. همچنین میکروتیک بغیر از  ایجاد پروتکل برای سایر دستگاه‌ها، پروتکل‌های Nstreme و Nv2 را برای  دستگاه‌های میکروتیک خود ایجاد کرده است.

روترهای میکروتیک قابلیت اجرای سرویس‌هایی مانند Hotspot، VPN Server،  DHCP Server و… را دارند که به شما امکان پیاده‌سازی و استفاده از آن‌ها را  می‌دهند. همچنین یکی از کاربردهای مهم این شرکت، استفاده از آن به عنوان  روتر یا مسیریاب می‌باشد.

در بسیاری از شبکه‌ها، نیاز به جداسازی شبکه به چند شبکه است و در  مواقعی که دارای چند یا چندین دفتر کاری باشید، برای ارتباط بین دفاتر خود  نیاز به روتر دارید. میکروتیک برای مسیریابی از همه پروتکل‌های موجود در  شبکه پشتیبانی می‌کند. ارتباط بین دفاتر و شعبات مختلف شبکه موضوع مهمی است  که پیاده‌سازی آن از دیگر قابلیت‌های میکروتیک است.

کاربرد روتر میکروتیک

رادیو میکروتیک چیست؟

رادیو میکروتیک یا MikroTik Wireless دسته‌ای از محصولات بی‌سیم و شبکه‌های WiFi است که توسط شرکت میکروتیک تولید می‌شود.

مهم‌ترین ویژگی‌ها و کاربردهای محصولات رادیویی میکروتیک عبارتند از؛

  • نقاط دسترسی وای‌فای (Access Point)
  • انواع آنتن‌های بی‌سیم با فرکانس‌ها و الگوهای مختلف پوشش
  • تجهیزات و آنتن‌های بی‌سیم برای امواج مایکروویو و لینک‌های پرسرعت پوینت تو پوینت
  • دستگاه‌های تقویت‌کننده سیگنال و ریپیتر بی‌سیم
  • محصولات مربوط به شبکه‌های موشکافی و تحلیل طیف فرکانسی
  • قابلیت‌های پیشرفته مانند HotSpot، VPN، VLAN و مشابه آن
  • سازگاری کامل با سیستم‌عامل RouterOS میکروتیک

به طور کلی محصولات بی‌سیم میکروتیک انتخاب مناسبی برای راه‌اندازی و توسعه شبکه‌های WiFi هستند.

ویژگی‌های سیستم عامل میکروتیک چیست؟

ویژگی‌های سیستم عامل میکروتیک بسیار زیاد است، در ادامه به بعضی از آنها اشاره خواهیم کرد؛

  • قابلیت نصب روی تمامی دستگاه میکروتیک مانند روترها و سوئیچ‌ها
  • واسط کاربری ساده و دستورات توانمند برای تنظیمات شبکه
  • پشتیبانی از پروتکل‌های متداول شبکه مانند IP، TCP/UDP، HTTP و غیره
  • امکان مدیریت لایه 2 و لایه 3 شبکه به صورت کامل
  • قابلیت ایجاد VLAN، نفوذناپذیری لایه‌ای و تونل‌بندی
  • امکانات فایروال و کنترل دسترسی در سطوح مختلف
  • VPNامنیتی با پشتیبانی از PPTP، L2TP، IPSecو امضای دیجیتال
  • سرویس‌های متنوع مانند Proxy، DNS، DHCP و غیره
  • قابلیت عالی مانیتورینگ شبکه و تحلیل ترافیک
  • مدیریت متمرکز شبکه از طریق RouterOS

سرور مجازی میکروتیک چیست؟

سرور مجازی میکروتیک یا MikroTik Cloud Router یک ماشین مجازی است که سیستم عامل میکروتیک RouterOS را به صورت یک سرویس ابری ارائه می‌دهد.

اصلیترین ویژگی های سیستم عامل میکروتیک عبارتند از؛

  • اجرای RouterOS میکروتیک به صورت یک ماشین مجازی در ابر
  • حذف نیاز به خرید سخت‌افزار فیزیکی روتر یا سوئیچ
  • انعطاف‌پذیری و قابلیت مقیاس‌پذیری بالا
  • امکان راه‌اندازی سریع شبکه‌های مجازی
  • کاهش هزینه‌های نگهداری و مصرف انرژی
  • دسترسی از راه دور به شبکه از طریق اینترنت
  • امکان پشتیبان‌گیری و بازیابی در زمان اشکال
  • مدیریت تمام قابلیت‌های RouterOS مانند فایروال و VPN
  • اجرا بر روی زیرساخت ابری مطمئن

به طور کلی یک راهکار اقتصادی و انعطاف‌پذیر برای شبکه‌های کوچک و متوسط است.

لایسنس میکروتیک چیست؟

لایسنس میکروتیک به مجوز استفاده از سیستم‌عامل RouterOS شرکت میکروتیک گفته می‌شود.

ویژگی‌های لایسنس RouterOS؛

  • به صورت سریالی بر روی تجهیزات میکروتیک نصب می‌شود
  • انواع مختلفی با قابلیت‌ها و محدودیت‌های متفاوت دارد
  • معمولاً شامل یک دوره زمانی اعتبار است و نیاز به تمدید دارد
  • نسخه‌های Level1 تا Level6 دارد که هر چه سطح بالاتر، امکانات بیشتری دارد
  • لایسنس Unlimited امکانات کامل RouterOS را فراهم می‌کند
  • قیمت لایسنس بسته به نوع و طول دوره متفاوت است
  • خرید لایسنس الزامی برای استفاده قانونی از RouterOS می‌باشد
  • لایسنس به تجهیز میکروتیک مورد نظر محدود می‌شود و قابل انتقال نیست

 

روش نصب سیستم عامل میکروتیک چیست؟

تا اینجا بحث متوجه شدیم که میکروتیک چیست؟ همانطور که  در بالا گفتیم که میکروتیک یک شرکت تولیدکننده لوازم جانبی و محصولات  الکترونیکی است که در سال 1983 توسط چند مهندس برق تایوانی تأسیس شد و  اولین محصول آنها یک اسکنر تصویر بود.

انواع دستگاه میکروتیک بیشتر برای استفاده در محیط‌های  اداری و کسب و کار طراحی شده‌اند و از کیفیت و قابلیت اطمینان بالایی  برخوردار هستند. این شرکت یکی از برندهای معتبر در صنعت الکترونیک در سطح  جهان به شمار می‌آید. اما برای نصب سیستم عامل میکروتیک روی یک دستگاه، چه باید کرد؟ به منظور نصب و راه اندازی سیستم عامل میکروتیک مراحل زیر را انجام دهید؛

  1. فایل‌های سیستم عامل میکروتیک را از وبسایت رسمی دانلود کنید. شما نیاز به فایل‌های سیستم عامل و فایل‌های تنظیمات اولیه دارید.
  2. فلش مموری یا دیسک خارجی bootable ایجاد کنید. برای این کار می توانید از نرم‌افزارهایی مثل Rufus استفاده کنید.
  3. دستگاه را ریست کرده و از فلش مموری یا دیسک خارجی boot کنید تا وارد محیط نصب شوید.
  4. زبان و تنظیمات مورد نظر را انتخاب کرده و مراحل نصب را طی کنید.
  5. در صفحه تقسیم بندی دیسک، پارتیشن بندی دیسک سخت را انجام دهید.
  6. سیستم فایل‌ها را نصب کرده و در نهایت ریبوت می شود.
  7. پس از ریبوت، می توانید وارد سیستم عامل میکروتیک شوید.
  8. درایورها و تنظیمات اولیه را نصب و پیکربندی کنید.

به این ترتیب سیستم عامل میکروتیک را با موفقیت روی دستگاه نصب کرده‌اید.

VPN سیستم عامل میکروتیک

VPN یا شبکه خصوصی مجازی امکان برقراری ارتباط امن بین دستگاه‌های مختلف(همچون سخت‌افزار میکروتیک) از طریق اینترنت را فراهم می‌کند.

در سیستم عامل میکروتیک هم می‌توان از VPN استفاده کرد. مزایای استفاده از VPN در میکروتیک عبارتند از؛

  • امنیت بالاتر؛ ترافیک شبکه از طریق یک تونل رمزگذاری شده عبور می‌کند و در برابر حملات محافظت می‌شود.
  • دسترسی از راه دور؛ با استفاده از VPN می‌توان به شبکه‌ی داخلی سازمان از هر جای دنیا دسترسی پیدا کرد.
  • فریب دادن موقعیت مکانی؛ VPN باعث می‌شود به نظر برسد کاربر از یک مکان دیگر در حال دسترسی به اینترنت است.
  • دور زدن تحریم‌های اینترنتی؛ با اتصال به سرور VPN در یک کشور دیگر می‌توان تحریم‌های اینترنتی کشور خود را دور زد.
  • افزایش حریم خصوصی؛ فعالیت‌های آنلاین کاربر از دید ISP مخفی می‌ماند.

به طور کلی VPN یک ابزار مفید برای افزایش امنیت و حفظ حریم خصوصی در میکروتیک است.

Wireless در سیستم عامل میکروتیک

Wireless یا بی‌سیم در سیستم‌عامل میکروتیک به اتصال بی‌سیم دستگاه‌ها  به شبکه و اینترنت از طریق Wi-Fi یا تکنولوژی‌های مشابه اشاره دارد.

میکروتیک امکانات زیر را برای کار با شبکه‌های بی‌سیم فراهم می‌کند؛

  • پشتیبانی از کارت‌های شبکه بی‌سیم رایج مانند Wi-Fi، Bluetooth و غیره
  • مدیریت و پیکربندی کارت‌های شبکه بی‌سیم از طریق تنظیمات سیستم
  • اتصال به شبکه‌های Wi-Fi و امن سازی آن از طریق پروتکل‌هایی مانند WPA2
  • اشتراک گذاری اینترنت از طریق تبدیل دستگاه به یک هات اسپات Wi-Fi
  • اتصال بی‌سیم به دستگاه‌های دیگر از طریق Wi-Fi Direct
  • استفاده از Bluetooth برای ارتباط بی‌سیم با دستگاه‌هایی مانند هدفون، بلندگو و غیره
  • پشتیبانی از VoIP و IP تلفن بی‌سیم
  • مانیتورینگ و تحلیل شبکه بی‌سیم

بنابراین می‌توان گفت میکروتیک از امکانات کاملی برای کار با انواع شبکه‌های بی‌سیم برخوردار است.

  • انواع روتر میکروتیک چیست ؟

اگر بخواهیم به صورت تیتروار به سوال انواع روتر میکروتیک چیست پاسخ دهیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. انواع روتر میکروتیک 1 : روتربرد hAP ac lite
  2. انواع روتر میکروتیک 2 : روتربرد RB941-2nD-TC
  3. انواع روتر میکروتیک 3 : روتربرد LHG 5
  4. انواع روتر میکروتیک 4 : روتربرد mAP Lite
  5. انواع روتر میکروتیک 5 : روتربرد CCR1072 1G 8S plus
  6. انواع روتر میکروتیک 6 : روتربرد SXT Lite 5 AC
  7. انواع روتر میکروتیک 7 : روتربرد hEX PoE lite
  8. انواع روتر میکروتیک 8 : روتربرد hAP ac
  9. انواع روتر میکروتیک 9 : روتربرد RB1100AHx2
  10. انواع روتر میکروتیک 10 : روتربرد RB3011UiAS-RM
  11. انواع روتر میکروتیک 11 : روتربرد wAP ac
  12. انواع روتر میکروتیک 12 : روتربرد Metal 52 ac
  13. انواع روتر سویچ میکروتیک 13 : سویچ CRS125-24G-1S-RM
  14. انواع روتر سویچ میکروتیک 14 : دیش وایرلس DynaDish 5
  • سیستم عامل میکروتیک چیست ؟

میکروتیک یک سیستم عامل شبکه است که برای مسیریابی، پیکربندی و مدیریت شبکه استفاده می‌شود.

  • کاربرد روتینگ میکروتیک چیست؟

روتینگ میکروتیک یک روش انتقال داده در شبکه‌های کامپیوتری است که از  الگوریتم‌های هوشمند برای انتخاب بهترین مسیر بین مبدا و مقصد استفاده  می‌کند، بهینه‌سازی مسیریابی در شبکه‌های بزرگ و پیچیده، افزایش کارایی و  قابلیت اطمینان، توازن بار ترافیک، همگرایی شبکه، پشتیبانی از خدمات ترافیک  حساس به تاخیر و … گوشه‌ای از کاربرد میکروتیک است.

  •  سیستم‌عامل اصلی محصولات میکروتیک چیست؟

سیستم‌عامل RouterOS که توسط خود میکروتیک توسعه داده شده‌است

  •  محبوب‌ترین محصولات و سخت‌افزار میکروتیک کدام است؟

انواع روتر های میکروتیک همچون روترهای سری hEX، RB2011، CCR و سوئیچ‌های CSS از محبوب‌ترین محصولات میکروتیک هستند

  •  آیا میکروتیک آنتن و تجهیزات وایرلس هم تولید می‌کند؟

بله، میکروتیک انواع متنوعی از آنتن‌ها، دستگاه‌های وایرلس، نقاط دسترسی و تجهیزات مرتبط تولید می‌کند.