روش اتصال اینترنت بی سیمی (Wireless)
در روش راهی برای اتصال به اینترنت بدون کابل ، موبایل و سیستمهایی که امکان اتصال به صورت وایرلس دارند، از طریق سیگنالهای رادیویی، بدون نیاز به کابل، به یک آنتن متصل میشوند. همین امر موجب شده تا این روش، یک روش مناسب برای مناطقی که دسترسی به اینترنت کابلی ندارند مانند مناطق روستایی، باشد. در این روش امکان اتصال فقط در محدوده مکانی آنتن وجود دارد. یکی از مزایای این نوع از اتصالات، دسترسی آسان و همیشگی سیستمها وصل شدن به اینترنت، در مناطق تحت پوشش هست.
شما میتوانید به صورت رایگان یا با پرداخت هزینه، اتصال خود را به صورت اینترنت وایرلس برقرار کنید. یکی از نمونههای این نوع اتصال، اینترنتهای وایرلسی (راهی برای اتصال اینترنت بدون کابل)است که در رستورانها یا هتلها در اختیارات مشتریان قرار داده میشود.
روش اتصال به اینترنت قابل حمل (Mobile)
اینترنت سیم کارت راهی برای اتصال اینترنت بدون کابل یا همان اینترنت قابل حمل است که به راحتی از طریق سیمکارت، روی گوشی یا تبلت شما فعال میشود. این اینترنت در محدوده حوزه آنتندهی اپراتور سیمکارت، به راحتی قابل استفاده است. مهم نیست سیستم عامل گوشی شما اندروید باشد یا IOS، در هر صورت به راحتی از اینترنت سیم کارت خود میتوانید استفاده کنید. در موبایل شما علامت سیم کارت بالای صفحه نشان داده میشود. گاهی اوقات این علامت تغییر میکند. اما معنای این علامتها چیست؟ در ادامه درباره هرکدام از این علامتها توضیح میدهیم.
- اینترنت GPRS
GPRS یا General Radio Packet Service اولین نوع اینترنت قابل حمل است. سرعت اینترنت GPRS حدود ۱۴.۲۵ کیلوبایت بر ثانیه بوده و در گوشیها با سیستم عامل اندروید و IOS قابل استفاده است. اینترنت GPRS با علامت G در گوشی مشخص میشود. اگر از شانس بد، به دلیل موقعیت مکانی یا تداخل، اینترنت سیم کارتتان به سرعت G برسد، باید صبر و تحمل بالایی برای لود شدن صفحات و ارسال اطلاعات خود داشته باشید.
- اینترنت ۲G
این اینترنت نسبت به GPRS سرعت بیشتری دارد. سرعت انتقال اطلاعات در اینترنت ۲G، بین 56 تا 114 کیلوبایت بر ثانیه و بیشتر است. گاهی هم به عنوان اینترنت ۲.۷۵G شناخته میشود
- اینترنت ۳G
۳G نسل سوم از اینترنت تلفن همراه است. در اینترنت ۳G سرعت اینترنت به ۳۸۴ کیلوبایت بر ثانیه میرسد. با این سرعت شما باید بتوانید به راحتی صفحات وب را باز کرده یا ایمیل خود را چک کنید. اکثر تلفنهای هوشمند زمانی که از شبکههای پرسرعت دور هستند، از اینترنت ۳G استفاده میکنند.
- اینترنت H
زمانی که کلمه H را در کنار علامت آنتن گوشی خود میبینید، به این معناست که در حال استفاده از شبکه HSPA هستید. حداکثر سرعت آن ۷.۲ مگابیت بر ثانیه است. در صورتی که به شبکه اینترنت HSPA متصل باشید، میتوانید موسیقی به صورت آنلاین گوش دهید. اما سرعت HSPA چندان مورد رضایت کاربران نیست.
- اینترنت H+
این اینترنت که ارتقا یافته شبکه H بوده، دارای پنج نسخه است. هر یک از این نسخهها نسبت به نسل قبلی خود ارتقا یافته است. سرعت دانلود شبکه H+ میتواند به حداکثر ۱۶۸ مگابیت بر ثانیه (۲۱ مگابایت بر ثانیه) برسد که سرعت مناسبی برای تماشای فیلم به صورت آنلاین است.
- اینترنت ۴G
نسل چهارم اینترنت همراه، ۴G یا Long Term Evolution (LTE) نام دارد. این شبکه میتواند سرعتی بین ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه تا ۱ گیگابایت بر ثانیه ارائه دهد. به وسیله اینترنت ۴G شما میتوانید فیلم با کیفیت Full HD را به راحتی تماشا کنید.
- اینترنت ۵G
در چند وقت اخیر شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت موبایل توانستهاند به استاندارد ۴G نزدیک شوند. اینترنت ۵G در سال ۲۰۱۸ معرفی شد و انتظار میرود که راهاندازی و گسترش آن توسط شرکتها بیش از یک دهه طول بکشد. کارشناسان پیشبینی کردهاند که با راه اندازی فراگیر اینترنت ۵G، شاهد انقلاب عظیمی در ارتباطات و اینترنت اشیا (IOT) خواهیم بود.
روش اتصال اینترنت WIMAX
WIMAX مخفف Worldwide Interoperability for Microwave Access یک فناوری مبتنی بر IEEE ۸۰۲.۱۶ است. این فناوری امکان دسترسی به اینترنت بیسیم را فراهم کرده و جایگزینی به عنوان اینترنتDSL و اینترنت کابلی به شمار میآید.
WiMAX قادر است با سرعت بالای انتقال داده را به کاربران ارائه دهد و از این رو می تواند تهدیدی برای اپراتورهای DSL باشد.
روش اتصال به Hotspot
اینترنت hotspot (راهی برای اتصال به اینترنت بدون کابل که در بسیاری از مکان های عمومی ارائه میشود در جدول) امکان دسترسی به اینترنت کامپیوتر یا تلفن هوشمند را به دستگاه شما میدهد. این امکان برای زمانی که دسترسی به شبکه اینترنت خانه یا محل کار امکان پذیر نبوده مفید است. در روش اتصال هات اسپات شما با دستگاه کامپیوتر، تلفن یا هر دستگاه هوشمند دیگری میتوانید به تلفن هوشمند یا لپتاپی که به اینترنت متصل است، به صورت wifi متصل شوید.قدرت و سرعت اینترنت در روش hotspot وابسته به مکانی است که در آن قرار دارید. ایده اصلی hotspot دقیقا شبیه اتصال بیسیم است.
شما به یک دستگاه که از اینترنت به صورت کابلی یا بیسیم برخوردار است، به عنوان یک نقطه اتصال استفاده میکنید. در این صورت شما به طور همزمان از اینترنت بر روی دستگاهی که به عنوان نقطه اتصال در نظر گرفته شده استفاده و آن را برای دیگر دستگاههایی که به صورت وایفای به آن وصل هستند، به اشتراک میگذارید.
روش اتصال به اینترنت dialup
این روش سادهترین و در عین حال کندترین روش اتصال به اینترنت است. در این روش یک مودم داخل کامپیوتر یا بیرون از لپتاپ قرار میگیرد. کار این مودم تبدیل سیگنالهای آنالوگ به دیجیتال و بالعکس است. این مودم از یک طرف به کامپیوتر یا لپتاپ متصل و از طرف دیگر با کابل تلفن به پریز تلفن متصل میشود. سپس ارسال و دریافت سیگنالها از طریق خطوط تلفن انجام میشود. حداکثر سرعت اینترنت در این روش ۵۶ کیلوبیت بر ثانیه است.برای اتصال به اینترنت از طریق dialup باید خط تلفن آزاد باشد تا از خط تلفن به صورت کامل برای اتصال به اینترنت استفاده شود. زمانی که به صورت dialup به اینترنت متصل شوید بوق خط اشغال میشود.
علاوه بر سرعت کم، عدم امکان استفاده از خط تلفن در هنگام اتصال اینترنت را یکی از معایب این روش میتوان شمرد. به هر حال این روش برای مکانهایی که دسترسی وصل شدن به اینترنت پرسرعت و اینترنت همراه غیر ممکن هست، یک راه حل خوب و ارزان برای چک کردن ایمیل و باز کردن چند صفحه سایت با سرعت پایین است.
روش اتصال به اینترنت باندپهن (broadband)
در روش broadband انتقال اطلاعات بسیار سریع صورت میگیرد. در broadband انتقال داده و سیگنالهای صوتی به صورت همزمان بر روی خط تلفن امکانپذیر است. به دلیل سرعت بالا در این روش، به راحتی میتوان کنفرانسهای تصویری را برگزار کرد. بنابراین در هنگام استفاده از اینترنت خط تلفن مشغول نمیشود. برخلاف اینترنت dialup برای هربار استفاده از اینترنت نیاز به اتصال مجدد شبکه ندارد. طبق تعریف FCC، یک سرویس Broadband باید حداقل سرعت 24 مگابیت بر ثانیه دانلود و 3 مگابیت بر ثانبه آپلود داشته باشد. سرویس Broadband در ۴ نوع ارائه میشود:
- DSL
- کابل
- فیبرنوری
- ماهوارهای
روش اتصال به اینترنت ADSL
ADSL یکی از زیر مجموعههای تکنولوژی DSL است که امکان ارسال و دریافت اطلاعات روی خطوط مسی تلفن، امکانپذیر میکند. این ارسال و دریافت اطلاعات بدون آن که بر سیگنالهای آنالوگ تاثیر گذار باشد صورت میگیرد. سرعت در اینترنت ای دی اس ال به عواملی همچون کیفیت کابل تلفن و فاصله از مرکز مخابراتی بستگی دارد. در این روش بعد از خریداری سرویس اینترنت از ISP و راهاندازی خط از مخابرات، باید یک مودم ADSL به خط تلفن خود متصل کنید. بعد از انجام تنظیمات مودم، امکان استفاده از اینترنت را خواهید.
روش اتصال به اینترنت کابلی
اینترنت کابلی از زیر مجموعه فناوری DSL است. اینترنت کابلی از سرعت بسیار بالایی برخوردار است. حداکثر سرعت اینترنت کابلی ۱ گیگابیت در ثانیه است. در این حالت مودم یا روتر شما به وسیله کابل کواکسیال از ISP به اینترنت متصل شده و دستگاه شما به وسیله کابل Ethernet یا Wi-Fi به مودم متصل میشود. سرعتی که اینترنت کابلی ارائه میدهد بر خلاف اینترنت بیسیم، تحت شرایط بد جوی مختل نخواهد شددر اینترنت کابلی، برخلاف ADSL افت سرعت کمتری در زمان اوج مصرف خواهید داشت. اینترنت کابلی برای افرادی که بازیهای آنلاین انجام میدهند و نیاز به سرعت بالا، قطعی و تاخیر بسیار کم دارند مناسب است.
حداکثر سرعت دانلود این اینترنت ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه بوده اما به طور میانگین سرعت آن ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه است. سرعت آپلود آن نیز از ۱ مگابیت بر ثانیه تا ۵۰ مگابیت بر ثانیه است.
روش اتصال به اینترنت ماهوارهای (Satelite)
اینترنت ماهوارهای نوعی اینترنت بیسیم است که انتقال و ارسال اطلاعات از طریق ماهوارههای کوچکی که بر دور زمین در حال گردش هستند، انجام میشود.در اتصال به اینترنت ماهوارهای شما نیاز به استفاده از سه دیش دارید. یکی در محل کار یا منزل خود که قصد استفاده از این اینترنت را دارید، یکی در فضا و یکی هم در مرکز ISP خود استفاده میکنید.در محل کار یا منزل خود، علاوه بر دیش، نیازمند مودم و کابل برای تکمیل اتصالات خواهید بود. ارسال و دریافت اطلاعات از سمت دیش ماهواره شما به سمت دیش در فضا و از دیش در فضا به سمت دیش ISP و به صورت برعکس، انجام میشود.
به وسیله اینترنت ماهوارهای شما میتوانید یک فیلم آنلاین را به راحتی تماشا کنید. سرعت اینترنت ماهوارهای به ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه هم میرسد. اما در نظر داشته باشید که ممکن است سرعت کمتری و تاخیر بیشتری نسبت به اینترنتهای کابلی، dsl و فیبر نوری داشته باشد. به خصوص افرادی که برای بازیهای آنلاین از اینترنت استفاده میکنند این نکته بسیار مهم است. همچنین هزینه راهاندازی آن نسبت به دیگر راههای اتصال به اینترنت گرانتر است
در هر صورت اینترنت ماهوارهای برای مناطقی که شیوههای اتصال اینترنت DSL و فیبر امکان پذیر نیست، گزینه مناسبی برای دسترسی به اینترنت است
روش اتصال به فیبر نوری (ISDN)
در اینترنت فیبر نوری، مانند ADSL انتقال اطلاعات بر بستر خطوط صورت میگیرد. با این تفاوت که جنس کابلها مسی نیست. کابل فیبر نوری از کابلهای الیاف شیشهای بسیار نازک تشکیل شده که این کابلها در بین چند لایه روکش قرار گرفته است. این روکشها موجب شده تاثیر نویز بر روی آن به حداقل برسد. آب و هوا روی سرعت اینترنت در کابلهای مسی تاثیر گذار است، اما در این روش به دلیل پلاستیکی بودن جنس کابلها، دما تاثیر چندانی ندارد.در روش اتصال به فیبر نوری، انتقال اطلاعات با تاباندن نور در زاویهای خاص صورت میگیرد. به همین دلیل سرعت ارسال و دریافت اطلاعات در اینترنت فیبر نوری بسیار بالا است.
کابلهای مسی یا فیبر نوری از مرکز مخابراتی تا منزل شما، راه بسیاری را طی میکنند. روشهای پیادهسازی فیبرنوری متفاوت است و هر روش یک نام دارد. هرکدام از این نامها به میزان کابل مسی به همراه فیبر نوری به کار رفته از مرکز مخابرات تا منزل بستگی دارد. اما اصولا زمانی که کلمه اینترنت فیبر نوری به کار برده میشود، منظور کابلکشی کامل از مرکز مخابراتی تا منزل به وسیله کابلهای فیبر نوری است.برخی موارد مانند مجاورت در کنار کابلها و تجهیزات برق و فاصله از مرکز مخابرات در سرعت اینترنت ADSL تاثیرگذار است. اما با توجه به جنس کابلهای فیبر نوری، این موارد بر روی آن تاثیری ندارد. شبکههای فیبر نوری میتواند سرعتی معادل ۱گیگابیت بر ثانیه را تحویل دهد.
دیدگاه خود را بنویسید