هوشمندسازی بی سیم یا هوشمندسازی با سیم کدام یک برای خانه هوشمند مناسب تر است ؟

اینترنت ستون فقرات زندگی است و ما نه تنها برای حفظ ارتباط با خانواده و دوستان ، بلکه برای تماشای فیلم ، خرید و اجرای امور مالی از ان به صورت روتین استفاده می کنیم و با نگاهی به آینده و پیشرفت روزافزون تکنولوژی استفاده از اینترنت به سمت سیستم های هوشمند ، اتوماسیون خانگی و IOT یا همان اینترنت مبتنی بر اشیاء رفته و برای ساختن یک زندگی ایده ال از آنها استفاده میشود . با این حال هنوز سوالات زیادی مطرح میشود در مورد اینکه از چه نوع سیستم هوشمندی در خانه خود استفاده کنیم تا بتوانیم بهترین نتیجه و بازخورد را داشته باشیم .

امروزه انواع مختلفی از سیستم های هوشمند به صورت با سیم و بی سیم در دسترس ما قرار دارند ولی کدام یک می تواند بهترین گزینه ی انتخابی برای ما باشد ؟ آیا هوشمندسازی بی سیم به حدی پیشرفته هست که نیازی به هوشمندسازی با سیم نداشته باشیم ؟ در اینجا مزایا و معایب هر کدام از این فناوری های پیشرفته را میسنجیم .

اتوماسیون خانگی با داشتن شبکه ای از دستگاه های متصل از طریق اینترنت ، اعم از باسیم یا بیسیم کار می کند . خانه هوشمند به شما کمک میکند دستگاه های موجود در خانه خود را با لمس یک دکمه از طریق پنل یا حتی تلفن هوشمند خود کنترل کنید موارد زیادی وجود دارد که نشان دهنده ی اهمیت و سودمند بودن اتوماسیون خانگی است .

کنترل دستگاه ها از راه دور برای کسانی که بیش از هر چیز راحتی و آسایش می خواهند بسیار عالی است . شاید بخواهید زمانی که زیر دوش هستید قهوه جوش شما شروع به کار کند یا می خواهید سیستم آبیاری خود را در یک روز گرم روشن کنید و یا اگر در هر قسمت خانه دوربین نصب کرده‌اید ، می‌توانید به راحتی هر گونه حرکت یا تغییر در اطراف خانه خود را مشاهده کنید . در زمان هشدار امنیتی ، در زمانی که بچه دارید ، حیوانات خانگی دارید یا مواقعی که از خانه دور هستید ، خانه خود را زیر نظر داشته باشید ، هنگام ورود به خانه با روشن شدن روشنایی ها و پخش موسیقی با یک استقبال دلپذیر از طرف خانه ی خود روبه رو شوید . اینها کارهایی هستند که می توانید از راه دور با اتوماسیون خانگی انجام دهید ..

در فیلم های سینمایی اغلب شاهد روشن شدن چراغ ها با دست زدن یا گفتن یک فرمان هستیم. جالب اینجاست که این اقدامات در حال حاضر با تکنولوژی امروز و با اتوماسیون خانگی امکان پذیر است.

امروزه، لوازم خانگی به گونه‌ای ساخته می‌شوند که برای خانه هوشمند مناسب باشند ، به این معنی که می‌توان آن‌ها را طوری تنظیم کرد که به اینترنت متصل شوند و به عنوان بخشی از یک خانه هوشمند به صورت خودکار عمل کنند . به همین دلیل است که مردم اکنون می توانند انتخاب کنند که تهویه مطبوع خود را تنها با لمس روشن کنند ، یا حتی می توانند آن را طوری برنامه ریزی کنند که به صورت صوتی نیز فعال شود .

بنابراین با در نظر گرفتن همه ی این موارد بیاید نگاهی به نحوه ی مقایسه هوشمند سازی سیمی و هوشمند سازی بی سیم بپردازیم .

نحوه ی مقایسه هوشمند سازی بی سیم با هوشمند سازی با سیم ..

هوشمند سازی بیسیم یا سیمی ؟؟!!!!


هوشمند سازی باسیم

با پیشرفت تکنولوژی اتوماسیون سیمی هنوز یک گزینه ی محبوب برای اکثر مردم است ، این گونه سیستم ها ارزشی دو چندان به ساختمان شما می دهند و هنوز نکات مثبت قابل توجهی در این گونه سیستم ها در مقایسه با هوشمند سازی بی سیم وجود دارد 

مزایای هوشمندسازی باسیم

امنیت بالا

راه اندازی هوشمندسازی باسیم از امنیت بالایی برخوردار است . داشتن یک کابل فیزیکی برای اتصال هر دستگاه ، احتمال هک شدن را به صورت چشمگیری پایین می آورد . مگر اینکه بخواهند به صورت مستقیم به کابل های سیستم آسیب وارد کنند که این کار هم برای آنها به صورت کامل کارآمد نیست .

قابل اعتماد

هنوز هم تا به امروز داشتن یک سیستم هوشمند باسیم بسیار قابل اعتمادتر از سیستم هوشمند بی سیم است و اختلالی در نحوه ی ارتباط بین دستگاه ها ایجاد نمی شود .

از کار افتادن این گونه سیستم ها بسیار نادر است زیرا در هوشمند سازی سیمی از منبع تغذیه مشترک بین دستگاه ها استفاده می کنند بدون اینکه نیاز به باطری یا تعویض آن داشته باشند از این رو مقرون به صرفه تر از هوشمند سازی بی سیم هستند .

دستگاه های سیستم علاوه بر اتصال به یک دستگاه اصلی متصل که مغز متفکر خانه هوشمند شماست به صورت مستقل نیز عملکرد خود را دارند و دستگاه اصلی ارتباط هر یک را ، هم به صورت یکپارچه و هم واحد مدیریت می کند . در زمان قطعی اینترنت نیز مشکلی در عملکرد دستگاه ها ایجاد نمی شود و سیستم هوشمند به راحتی به کارکرد عادی خود ادامه می دهد .

نگهداری و به روزرسانی سیستم

هنگام مقایسه نگهداری و بروزرسانی بین هوشمند سازی بیسیم با هوشمند سازی باسیم ، نگهداری و بروزرسانی تجهیزات هوشمند سیمی بسیار راحتتر است چون کل این سیستم در یک تابلو تعبیه شده است و راحتتر می توان برای رفع مشکل یا خرابی هر کدام از دستگاه ها یا بروزرسانی آن اقدام کرد بدون اینکه اختلالی در کارکرد بقیه دستگاه ها ایجاد شود .

معایب هوشمندسازی باسیم

تغییر در سیم کشی

بهتر است برنامه ریزی برای نصب این گونه تجهیزات هوشمند در مراحل اولیه ساخت ساختمان صورت گیرد زیرا بعد از ساخت ساختمان و یا برای ساختمان هایی که چند سال از ساخت آنها گذشته است نصب سیستم های هوشمند سیمی ممکن است با تغییراتی در سیم کشی ساختمان صورت گیرد .

مشکلات انتقال سیستم های سیمی

داشتن یک سیستم هوشمند سیمی شما را از انتقال دستگاه خود از مکانی به مکان دیگر تا حدودی محدود می کند و اگر قصد دارید آن را به ساختمان دیگری انتقال دهید باید یک متخصص این کار را برای شما انجام دهد .

هوشمند سازی بی سیم

مزایای هوشمندسازی بیسیم

بدون سیم کشی

برخلاف اتوماسیون خانگی باسیم ، برای داشتن یک سیستم هوشمند بی‌سیم نیازی به تغییر در سیم کشی ، خرید سیم و کابل ندارید و همچنین اگر چندین دستگاه جدید دارید ، برای شروع اتصال به آنها نیازی به افزودن سیم نخواهید داشت .

انتقال سیستم

تجهیزات هوشمند بیسیم را به راحتی می توان از خانه ای به خانه ی دیگر منتقل کرد

معایب هوشمندسازی بی سیم

پایدار نبودن ارتباط

اگر سیگنال مزاحم و یا نقطه ی کور در خانه ی شما وجود داشته باشد ، در کنترل دستگاه مشکل ایجاد می کند . حتی اختلال در شبکه ی وای فای نیز منجر به قطع شدن ، سرعت پایین و آفلاین شدن دستگاه می شود 

راه اندازی مجدد و کانفیگ دستگاه

یکی از مشکلات مهمی که ممکن است در هوشمندسازی بیسیم ، هنگام راه اندازی تجهیزات هوشمند بی سیم با آن مواجه شوید ، اشتباه در تغییر رمز عبور است . اگر گذرواژه شبکه خود را به رمز عبور جدید تغییر دهید ، تجهیزات هوشمند شما قطع می شوند. بنابراین شما باید یک به یک به اینترنت دسترسی داشته باشید تا آنها دوباره کار کنند . اگر حداقل 6 تا 10 دستگاه هوشمند دارید ، ممکن است لازم باشد آنها را دوباره به صورت دستی وصل و راه اندازی کنید .

امواج الکترو مغناطیس

اگر از وجود سیگنال های مختلف در محل زندگی خود ناراضی هستید باید ذکر کرد یکی دیگر از معایب این گونه هوشمند سازی بیسیم ، امواج الکترو مغناطیس است چون هر دستگاه به صورت جداگانه دارای سیگنال خواهد بود .

نتیجه گیری

به صورت کلی هوشمند سازی بیسیم و هوشمند سازی باسیم هر کدام معایب و مزایای خاص خود را دارند و بر حسب شرایطی که در آن قرار دارید انتخاب هر کدام بر عهده ی خود شماست . اگر ساختمان شما در مراحل اولیه ی ساخت قرار دارد و دائما در حال تغییر مکان زندگی نیستید ، توصیه ما به شما استفاده از تجهیزات هوشمند باسیم است که نسبت به تجهیزات هوشمند بی سیم مقرون به صرفه تر هستند و از هزینه کمتری برخوردار هستند و سیستم هوشمند یکپارچه تری در اختیار شما قرار می دهند . ولی اگر ساختمان شما تکمیل شده و یا چند سال از ساخت ساختمان گذشته و امکان تغییر در سیم کشی ندارید ، گزینه ی هوشمند سازی بی سیم انتخاب خوبی برای شماست .